Bestelpadel hoofdsponsor P500 toernooi - bestelpadel.nl
R Richard Giezen

Bestelpadel Tactical P500 NORG

Jul 21, 2024

Een onvergetelijk P500 Padel Toernooi in Norg:
Bestelpadel als Trots Hoofdsponsor

"Een ongelooflijke goede sfeer en spelers zijn erg blij om hier in Norg te spelen. Het is perfect georganiseerd," aldus directeur Richard Giezen. Toernooileider Peter Dijkstra voegt toe: "Ik heb niets anders dan lof over het toernooi, de spelers en de vrijwilligers."

Bestelpadel, een toonaangevend bedrijf in de padelindustrie, is de hoofdsponsor van het unieke P500 Padel Toernooi in Norg. Dit prestigieuze toernooi trekt een sterk deelnemersveld van de beste padelspelers van Nederland.

Droomfinale Nederland – Spanje in Norg:
Padeltop trekt honderden toeschouwers

Onder het toeziend oog van circa 350 padelliefhebbers schreven Yannick Verwater en Nicolas van Betuw de Bestelpadel Tactical P500 in Norg op hun naam. In de finale waren de nummers 6 en 9 van Nederland met 6-0, 7-6 te sterk voor het Spaanse koppel Hugo Portillo en Julio Pulido Alegre.

Het publiek stond geregeld op de banken na een sensationele rally. Een bal de kooi uitsmashen en vervolgens op spectaculaire wijze nog terugbrengen, viel in de smaak. Voor de tweede editie van de P500 in Norg werden de padelbanen getransformeerd tot een heuse padelarena, met tribunes en een fraaie aankleding van het park.

Norger Ids Hannema mocht de P500 aftrappen met zijn partner Tygho Schoonus. Met goed en beheerst spel hadden ze geen kind aan Job Geerling en Robert Wezeman: 6-0, 6-1. In de volgende ronde, de kwartfinale, kenden Hannema en Schoonus een stroeve start, maar vochten zich knap terug van een verre achterstand in de eerste set. Dit was echter niet genoeg: Ids Hannema reikte, net als vorig jaar, tot de kwartfinales in Norg. De oud-proftennissers Martijn van Haasteren en Jasper Smit stroomden derhalve door tot de halve finale.

In de halve finale bleken Hugo Portillo en Julio Pulido Alegre in een spannende driesetter het betere duo tegen Robin Sietsma en Simon Bond. Lang leek het erop dat Sietsma en Bond de overwinning zouden binnenhalen. Het duo had zelfs twee matchpoints. De eerste set van de Spanjaarden viel tegen, terwijl de nummers 11 en 17 van Nederland in vorm waren. In de tweede set namen zij ook de overhand, maar het bleek niet genoeg: na een spannende wedstrijd wonnen Portillo en Alegre de derde set.


 

 

Voor de tweede halve finale werd uitgeweken naar Assen wegens regen. Een dertigtal meegereisde fans zag hoe Yannick Verwater en Nicolas van Betuw knap terugkwamen in de wedstrijd en in de beslissende laatste tiebreak de finaleplek veiligstelden: 5-7, 6-4, 7-6. Dit resulteerde in een finale tussen het eerste en tweede geplaatste koppel van dit toernooi.

Een bomvol sportpark in Norg zag vervolgens hoe Verwater en Van Betuw – slechts anderhalf uur na hun overwinning in de halve finale – op indrukwekkende wijze de eerste set in de finale met 6-0 wonnen. Een groot contrast was zichtbaar in de coaching tussen de twee teams. Het duo Verwater en Van Betuw coachten elkaar niet alleen vaker dan hun opponenten, ze waren ook altijd positief naar elkaar. Dat straalden ze ook uit. Bij de Spanjaarden moest er af en toe een forse woordenwisseling aan te pas komen na onduidelijkheid over wie de bal moest pakken.

Desondanks lieten de Spanjaarden in de tweede set beter spel zien. Het leidde tot een 6-5 voorsprong. Die voorsprong wisten Verwater en Van Betuw weg te werken. In de tiebreak besliste het koppel Yannick Verwater en Nicolas van Betuw de wedstrijd, waarmee ze de P500 in Norg aan hun palmares kunnen toevoegen.


 

Link om te delen

Gebruik deze link om te delen